peeling enzymatyczny z owoców tropikalnych
pojemność: 30g.
cena: 14,60 zł.
INCI: Spray dried seawater, Thalisource, Papaya and bromelain, Rice starch
Peeling z owoców tropikalnych z owocowymi enzymami ma za zadanie oczyszczenie skóry, usunięcie martwego naskórka oraz stymulację procesów odnowy skóry.
W jego składzie znajdują się dwa enzymy:
– papaina (uzyskana z owoców papai),
– bromelaina (z owoców ananasa).
Wyżej wymienione enzymy mają za zadanie wzmocnienie i przedłużenie działania, a polisacharydy dodatkowo zapewniają utrzymanie właściwego poziomu nawilżenia skóry. Peeling nadaje się do skóry wrażliwej, ma właściwości łagodząco-tonizujące.
Niech Was nie zniechęca początkowa postać peelingu! Produkt jest bardzo łatwy w przygotowaniu, wystarczy odrobina wody, którą należy zmieszać z peelingiem i gotowe. Mała uwaga: wsypcie niewielką ilość produktu do niedużej miseczki i dodawajcie wodę stopniowo, żeby konsystencja peelingu nie była zbyt rzadka.
Jako posiadaczka skóry wrażliwej, miałam obawy co do stosowania tego produktu. Obawiałam się, że moja skóra zostanie podrażniona.. jednak niesłusznie. Peeling złuszcza naskórek bardzo delikatnie, ziarenka są prawie niewyczuwalne. Wielkim plusem jest wspaniały zapach tropikalnych owoców, który uwalnia się dopiero po zmieszaniu peelingu z wodą. Polecam ten produkt posiadaczkom skóry wrażliwej i osobom, które lubię delikatne złuszczanie. Jeśli ktoś preferuje peelingi drobnoziarniste lub gruboziarniste, radzę sięgnąć po mocniejszy peeling. Dla mnie ten jest w 100% odpowiedni, a dodatkowym plusem jest to, że jest dostępny w wielu gramaturach, czyli można kupić większe opakowanie produktu i cieszyć się nim dłużej.